*
*
*

PKF Finconta

Cunostinte locale, expertiza globala

Serviciile PKF Finconta

Preturi de Transfer

Conceptul de stabilire a preturilor de transfer este definit ca reprezentand preturile la care companiile vand bunuri, servicii si active imobilizate partilor afiliate.

Este important pentru companiile multinationale si locale, care fac parte dintr-un grup, sa constientizeze faptul ca tranzactiile intra-grup sunt sub un control crescut al guvernelor din intreaga lume, care incearca sa mentina sau sa creasca bazele lor de impozitare. Mai mult decat atat, aceste companii ar trebui sa inteleaga cerintele de conformitate si riscurile care decurg din nerespectarea legii, precum si faptul ca preturile de transfer pot avea un impact asupra veniturilor actionarilor, avand in vedere ca aceasta influenteaza modul in care venitul impozabil este distribuit in alte tari, cu diferite rate de impozitare.

Parteneriatul cu PKF Finconta ofera un plus de stabilitate si reducerea timpului alocat la nivel intern de catre companii pentru problema preturilor de transfer, facilitand astfel un proces complex care, fara ajutorul profesionistilor, ar putea deveni costisitor.

Oferim consultanta de specialitate in urmatoarele domenii:

  • Analiza si revizuirea tranzactiilor intra-grup in care compania este implicata, in scopul de a identifica domeniile cheie de risc privind preturile de transfer
  • Analiza si revizuirea documentatiei existente la nivel de grup si pregatirea dosarului preturilor de transfer in conformitate cu legislatia locala
  • Realizarea de studii de comparabilitate pentru toate tipurile de tranzactii cu companiile afiliate
  • Elaborarea si implementarea politicilor de preturi de transfer
  • Asistenta in planificarea si/sau restructurarea operatiunilor curente intra-grup
  • Acordarea de asistenta in inspectiile fiscale efectuate de catre autoritatile fiscale (inclusiv acordarea de asistenta privind documentatia necesara pentru a sprijini pozitia contribuabililor).

Context

Echipa noastra este formata din experti autorizati de catre Camera Consultantilor Fiscali din Romania, care pot asista companiile multinationale si locale, care fac parte dintr-un grup, in efectuarea tranzactiilor intra-grup in ceea ce priveste managementul riscurilor privind preturile de transfer, prin furnizarea de servicii de inalta calitate. Competentele angajatilor sunt dezvoltate continuu prin participarea la cursuri de formare profesionala si conferinte locale si internationale.

PKF Finconta va poate asista in dezvoltarea unei relatii pozitive cu autoritatile fiscale, prin stabilirea unei structuri de preturi de transfer corespunzatoare, reducand riscul de ajustare fiscala.

Florentina Susnea - Managing Partner

Nilanjan Nag - Transfer Pricing Manager

 


Get In Touch

Completati formularul pentru a ne contacta

* *
*