*
*
*

PKF Finconta

Cunostinte locale, expertiza globala

Stiri si evenimente PKF Finconta

PKF Finconta intra pe lista consultantilor BERD

05 Oct 2018

Autor: Florentina Șușnea, Managing Partner, PKF Finconta

Compania de audit, contabilitate si consultanta fiscala PKF Finconta, locul 7 in topul CECCAR al firmelor de expertiza contabila din acest domeniu, a castigat la nivel european procesul de selectie si a intrat pe lista consultantilor Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) pentru proiectul Financial Management Enhancement Project (FMEP). Pe langa PKF Finconta, EY si PWC sunt ceilalti consultanti in acest proiect.

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare considera ca dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) este vitala pentru o economie sanatoasa. Prin programul de Dezvoltare a Managementului Financiar (FMEP), BERD ajuta companiile de acest tip sa acceseze finantare pentru serviciile de consultanta de care au nevoie pentru a creste. In cadrul FMEP sunt incluse urmatoarele tipuri de servicii: 1) revizuirea situatiilor financiare; 2) servicii de consultanta in contabilitate; si 3) training pentru a imbunatati abilitatile personalului companiei de a pregati rapoarte de management relevante privind situatia financiara a societatii.

”PKF Finconta este o firma antreprenoriala romaneasca cu peste 23 de ani de activitate. Avem o echipa de consultanti profesionisti si lucram zi de zi, preponderent cu companii antreprenoriale mari si mijlocii. Astfel intelegem foarte bine care sunt nevoile lor de consultanta financiara, le cunoastem provocarile si avem expertiza necesara pentru a le oferi suportul de care au nevoie. Suntem mereu pe aceeasi lungime de unda cu antreprenorii, pentru ca si noi avem un parcurs similar. Iata de ce am facut tot ce a tinut pe noi pentru a reusi sa ne calificam pentru a fi consultanti in acest proiect BERD. Ne dorim ca si in acest fel sa contribuim la dezvoltarea afacerilor antreprenoriale din Romania”, spune Florentina Susnea, Fondator si Managing Partner al PKF Finconta.

BERD va sprijini fiecare companie eligibila prin acordarea unei subventii pentru acoperirea a 75% din costul proiectului de consultanta, sau 20.000 EUR (in functie de care este valoarea mai mica la sfarsitul proiectului). Recomandarea BERD este ca fiecare proiect de consultanta sa includa o etapa de diagnoza, o etapa de introducere de noi procese de management financiar si o etapa de consolidare a capacitatii.

”Programul de Dezvoltare a Managementului Financiar (FMEP) este conceput de BERD pentru a ajuta IMM-urile sa dezvolte cele mai bune practici relevante industriei in care activeaza si sa creasca calitatea raportarii si a managementului financiar. Scopul proiectului este acela de a da IMM-urilor un nou nivel de intelegere, dar si competentele necesare pentru a-si gestiona cu succes provocarile din activitatea financiara zilnica, cu accent pe: managementul capitalul de lucru, managementul stocurilor, politicile de facturare si de plata si mecanismele interne de raportare”, spune Alina Fanita, CEO, PKF Finconta.

Informatii despre criteriile de eligibilitate se gasesc pe site-ul www.ebrd.com/knowhow.


Get In Touch

Completati formularul pentru a ne contacta

* *
*